Niech służy Kupiłeś używkę, że 2015?
Octavia trzyma cenę
Zwiń
X
-
Octavia trzyma cenę
Octavia jest kompaktem najlepiej trzymającym cenę. http://moto.wp.pl/gid,17511090,kat,1...iazdjecie.html
moje stare auto
jest scout
-
-
Zamieszczone przez Don CorleoneOctavia nie jest kompaktem
"©koda Octavia – samochód osobowy klasy kompaktowej produkowany przez niemiecki koncern Volkswagen AG pod czeską marką ©koda Auto od 1996 roku. Od 2013 roku produkowana jest trzecia generacja pojazdu"
oraz dalej...
"Pokrewne: Audi A3 III, SEAT León III, Volkswagen Golf VII"
i...
"Konkurencja: Chevrolet Cruze, Ford Focus, Honda Civic, Kia cee'd, Mazda 3, Mitsubishi Lancer, Opel Astra J, Volkswagen Jetta"
A to, że niektórzy ją stawiają na równi z Passatem czy A4 nie czyni z niej samochodu klasy średniej. Niestety, ale podobnie do tego stopniowania, u nas jest wiele osób uważających Adidasa lub Nike za marki ekskluzywne :lol:Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Northeusz, zaraz kolega napisze, że wiki to słabe źródło, mało "naukowe", itp.
za autocentrum.pl
"Skoda Octavia
Kompaktowy sedan zaliczany do niższej klasy średniej (segment C)"
Komentarz
-
-
Skupmy się na utracie wartości, a nie czy dali więcej styropianu w zderzaki i wyszedł na długość z klasy C do D, ogólnie padaka bo wyciszenie, plastikowe boczki, świerszcze itd. :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez Don CorleoneZazwyczaj ludzie szukają Octavia/Passat/A4. Mówię o rynku samochodów używanych.
Komentarz
-
-
Ile w 2010 kosztowała nowa średnio wypasiona octa II np 1,9 czy 2.0 TDI?
70- 80 tyś? 90 za elegansa? Trafiłem?
To co w tym artykule jest to chyba standardowe bajki zredagowane przez ADAC.
Albo bezmyślnie przedrukowane z dopiskiem, że niby u nas tak jest.
2010 rok 1,9 TDi za 28-30 koła jak ulęgałek w ogłoszeniach jest (stan pomijam).
2.0 TDI z 2010 roku za 30-35 wybierasz podobnie.
Obsuwa po 5 latach jest większa niż 50% na bank.
A do zadbanego RSa troszkę inaczej się podchodzi raczej. Bo wśród "dwójek" jest ich zdecydowanie mniej. za 3-5 lat w trójkach będzie tego jak psów.
Tak mi się wydaje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74ogólnie padaka bo wyciszenie, plastikowe boczki, świerszcze itd. :diabelski_usmiechPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiNortheusz, zaraz kolega napisze, że wiki to słabe źródło, mało "naukowe", itp.
za autocentrum.pl
"Skoda Octavia
Kompaktowy sedan zaliczany do niższej klasy średniej (segment C)"
http://www.autocentrum.pl/skoda/octavia/
"Kompaktowy sedan zaliczany do niższej klasy średniej (segment C), choć od trzeciej generacji pozycjonowany też pomiędzy segmentami C i D, a nawet bliżej klasy średniej."
Swoją drogą Octavia to też nie jest sedan tak naprawdę...
A co do wikipedii to twierdzi ona, że Rapid Spaceback jest kompaktem, ale już zwykły Rapid to klasa B. Pomylili się kiedyś nawet w latach produkcji Octavii I (napisali bodajże że Octavia była produkowana od 1996 do 2010 czyli 10 lat ), ale niestety już to poprawili.
Problem polega na tym, że Skoda zawsze przy prezentacji nowej generacji Octavii trąbi, że to klasa średnia, a później zmienia zdanie. Jest to chwyt marketingowy a ludzie to łykają. Jak pierwszy raz jechałem O3, pierwszym egzemplarzem który trafił do salonu na zapoznanie to pamiętam jak się chwalili, że to już prawdziwa klasa średnia i teraz nie ma wątpliwościSkoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Skoda Felicia LXi '98 + LPG - dupowóz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Don CorleoneSwoją drogą Octavia to też nie jest sedan tak naprawdę...moje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikDługo wisiał Tour 2 1.6 lpg za 49k zł.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadojak ktoś ma czas i niekoniecznie chce sprzedać, to można próbować :PPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikZamieszczone przez Agamek12Kto? Gdzie?
Mój kuzyn dobre kilka lat temu sprzedawał naprawdę bardzo przyzwoite W211 (jeździł nim i bardzo dbał kilka lat, więc dobrze poznał co ma). Ale sprzedał auto za dobre 30% niższą cenę niż na początku wydawała mu się odpowiednia...
Komentarz
-
-
Zgodnie z obietnicą przekazuję informację. Udało mi się sprzedać swoje auto. Początkowo wystawiłem cenę 51500. Telefonów było mało aczkolwiek nawet było dwóch oglądających. Cenę jaką im zaproponowałem to 47500 do odbioru. Jeden miał przyjechać dać zaliczkę na drugi dzień ale się nie pojawił (pewnie cena jednak za wysoka). Później koło 2 tyg cisza z telefonami więc zmieniłem cenę na 49500. Znów chyba 3 telefony z czego jeden zainteresowany podałem cenę do odbioru 47000 miał przyjechać dać zaliczkę nie przyjechał. Kolejne 2 tyg i nic zmieniłem cenę na 47500. Znów jeden telefon przyjechali i kupili za 46000 cena pewnie jedni powiedzą za wysoka, ale ... się udało.
Podsumowując sprzedaż trwała ok 2,5 miesiąca tak naprawdę było przez ten czas ok 10 telefonów (to mnie akurat nie zdziwiło bo tak przypuszczałem). Nie było telefonów typu sprzedaj pan za 40 tys itd. Myślę, że jak się ma pewne sprawdzone auto to nawet wysoka cena nie odstraszy.
Na marginesie co się nasłuchałem od ludzi którzy byli oglądać auta o handlarzach co sprzedają auta które oglądali moi kupujący to włos na głowie się jeży co wyprawiają.
Jest oczywiście mój nowy nabytek ale o tym już w w dziale Showroom ...Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
Komentarz
-
Komentarz